D-Day 3de Elftal

SURHUISTERVEEN 3 ALSNOG KAMPIOEN?!!?!! D-DAY!!

De laatste wedstrijd staat vandaag op het programma. Tegenstander is de rode lantaarndrager Jubbega. Het derde heeft aan 1 punt genoeg om vandaag de kampioensvlag te mogen hijsen. Normaal gesproken zou dat mogelijk moeten zijn. Maar hoe vaak is het niet voorgekomen dat een club niet met de druk om kan gaan wanneer er ECHT gepresteerd moet worden?

Even terugkijkend op de afgelopen 21 wedstrijden kan er niet anders dan geconcludeerd worden dat er maar 1 team recht heeft op de titel want;

1.) Welk team staat vanaf speelronde 1 bijna onafgebroken op de eerste plaats?
2.) Welk team heeft de meeste overwinningen op zijn naam staan?
3.) Welk team heeft de meeste doelpunten gemaakt in deze competitie?
4.) Welk team heeft het hele seizoen met alleen maar eigen spelers gespeeld?
5.) Welk team heeft de meest gepassioneerde technische staf?

Alle bovenstaande vragen hebben hetzelfde antwoord: Surhuisterveen 3! De weg richting deze laatste wedstrijd verliep in het begin voorspoedig. De eerste 10 wedstrijden leverden evenveel overwinningen op. Helaas kwam er rond de winterstop zand in de motor, waardoor de concurrentie weer hoop mocht houden op de titel. Maar nu de wintermaanden voorbij zijn, de temperaturen weer iets hoger, pakt het derde als vanouds weer zijn puntjes. Echter, drie wedstrijden voor het einde was het concurrent Sport Vereent 2 die op dat moment de grootste kans maakte op de titel. Zij konden echter niet goed met de ‘kampioensdruk’ omgaan, en pakte de twee voorlaatste wedstrijden slechts 1 punt.

Het was niet altijd peis en vree bij het derde. Een aantal spelers voetbalden minder dan hen lief was, scheidsrechters kregen meer dan eens een (onterechte) uitbrander van een derdespeler, de technische staf lag weleens overhoop met een selectielid, en ook de assistent Fedde werd weleens onheus bejegend. Achteraf niet erg netjes allemaal, maar op de weg richting een eventuele titel komen er soms emoties los die moeilijk te controleren zijn.

Hopelijk kan een titel vandaag alle minder leuke dingen naar de achtergrond drukken, zodat het mooie onbeschrijfelijke gevoel van een titel de hele zondag gevierd kan worden. Of het daadwerkelijk zover komt moet straks blijken.

Helaas zijn de supportersbussen compleet uitverkocht, dus vriendelijk verzoek aan een ieder; kom met eigen vervoer naar Jubbega, sta als de 12de man achter het derde en loods hen naar de titel!!

D-day!!!! ………… D-Day!!!!