Surhuisterveen verliest topper.

De  koplopers van de zaterdag 5C klasse stonden deze zaterdag op een leeg sportpark tegenover elkaar. Het is natuurlijk een treurig gezicht. Op het veld 40 spelers en coaches en om het veld  6 bestuursleden en 2 medewerkers aan Feanster zijde en een tweetal bestuursleden van de tegenstander. Het is Corona tijd en dat brengt de nodige kopzorgen met zich mee. Vooral de penningmeesters van heel veel kleine en grote verenigingen zien de komende periode met angst en beven tegemoet. De vaste kosten draaien door en de inkomsten zijn nihil. Op het veld was dit echter niet te merken. Al na 3 minuten soleerde de messcherpe voorhoede van Noordbergum door de Feanster achterhoede. 0-1. Maar wie denkt dat v.v. Surhuisterveen zich snel gewonnen geeft heeft het mis. De ruggen werden gerecht en in de 24 en 27 minuut waren het achtereenvolgens Egbert Busman en Fokko Veenstra die raak wisten te schieten. 2-1 bij de pauze.

De Noordbergummers waren over het algemeen iets vaardiger aan de bal, maar de Feansters wisten met goed ingrijpen het spel van de tegenstander te ontregelen. Aan beide kanten kwamen er mogelijkheden en helaas werd de stemming op het veld ietwat grimmiger. Dit resulteerde in een groot aantal gele kaarten. Waar de scheidsrechter in de eerste helft teveel door de vingers zag, had hij na de rust een voorliefde voor geel. In de 68e minuut kwam na een scherpe en goed uitgevoerde aanval de gelijkmaker op het scorebord.

In de 70e minuut een tweede gele kaart en dus rood voor een speler van Noordbergum en dit gebeurde ook met Robert Jan Vos in de 90e minuut. Door het vele oponthoud liet de scheidsrechter in totaal 5 minuten door spelen en in de allerlaatste minuut sloeg het noodlot voor Surhuisterveen toe. Een vrije trap kon door de keeper van de thuisploeg niet goed gepakt worden en de spits van de tegenstander was er al s de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Eindstand 2-3. Volgende week gaat Surhuisterveen uit spelen bij streekgenoot ASC in Augustinusga.