FC Surhústerfean: ja!

De leden van voetbalverenigingen Surhuisterveen en ’t Fean ’58 hebben vrijdagavond 17 februari 2023 met ruime meerderheid gestemd voor het fuseren tot een voetbalvereniging: FC Surhústerfean.

Beide verenigingen hielden een buitengewone ledenvergadering met de stemming als enige agendapunt. De statuten schrijven voor dat zo een belangrijk besluit genomen moet worden door minstens 2/3 van het aantal leden. De afgelopen weken hebben de verengingen zich fors ingespannen om de leden te motiveren deel te nemen aan de stemming: en met succes; een prachtige opkomst. Bij beide verenigingen werd het quorum gehaald en kon er rechtsgeldig gestemd worden.

De uitslag: van de 689 leden van beide verenigingen waren er 499 vertegenwoordigd bij de stemming (72,4%). Er waren er 455 stemmen voor de fusie: 91%. Bij ’t Fean 58 88% en bij VV Surhuisterveen 99%. Dit belangrijke en ingrijpende besluit is dus door een groot gedeelte van de leden genomen met een duidelijke uitslag.

De verdere stappen kunnen nu genomen worden, zoals het aanschaffen van het nieuwe tenue (een combinatie van oranje en blauw; de kleuren van de oorspronkelijke verenigingen) en het aanpassen van beide accommodaties tot een gezamenlijk complex. Daarnaast moet er gewerkt worden aan het verder invullen van de nieuwe organisatie; vele taken moeten ingevuld worden.

Formeel blijven de ‘moeder-verenigingen’ bestaan tot het einde van het voetbalseizoen 22/23, zolang blijven de huidige organisaties in functie. Zodra de competities afgelopen zijn wordt de nieuwe vereniging ingeschreven en treedt de nieuwe organisatie formeel in werking.

Surhuisterveen voetbalt vanaf dat moment (seizoen 23/24) samen in FC Surhústerfean; een grote vereniging met een bloeiende toekomst en een roemrijk verleden. De positieve verwachting wordt mede ingegeven door de succesvolle jeugdafdeling Feanstars, waarin de jeugd al ruim 15 jaar als één vereniging voetbalt. Feanstars is daardoor de grote inspiratie voor de totale fusie.