Voorlopige teamindeling SJO Feanstars seizoen 2022/2023

Het voetbalseizoen 2021-2022 zit er bijna op. Uiteraard staan er nog een aantal toernooien gepland voor de verschillende teams, maar de competities zijn zo goed als afgerond. En wat voor een seizoen! De jeugdteams hebben een fantastisch seizoen achter de rug en de aansluiting naar de senioren heeft zijn vruchten ook afgeworpen in de vorm van het kampioenschap en de promotie naar de 1e Klasse van ’t Fean ’58 en de behaalde periodetitel van v.v. Surhuisterveen.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn dus ook weer in gang gezet. Eigenlijk starten deze voorbereidingen al in december. Op dat moment wordt er al vooruit gekeken naar het nieuwe voetbalseizoen en dan met name naar de indeling. Welke spelers kunnen, ter voorbereiding, alvast meetrainen met een hogere leeftijdscategorie en hoe wordt het leidinggevende kader gevormd.

De indeling

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan deze nieuwe indeling. In goede samenwerking met alle trainers en coördinatoren is er zorgvuldig gekeken naar deze nieuwe indeling. Vanaf december ’21 zijn, in de vorm van liniegesprekken, gesprekken gevoerd tussen de TC SJO Feanstars en de betreffende trainers/leiders van alle jeugdteams. Op basis van o.a. deze gesprekken komt een nieuwe indeling tot stand. Tijdens dit proces spreken we altijd van een voorlopige indeling, aangezien deze pas bij de start van het nieuwe seizoen definitief valt te maken. Met name de komst en soms ook het vertrek van spelers zijn ontwikkelingen die erg veel impact hebben op deze indeling. Daarnaast ook de ontwikkeling van spelers in de tweede helft van het seizoen die tot wijzigingen kunnen leiden of een verzoek voor dispensatie van een specifieke speler. Om maar een paar van de variabelen te noemen.

De bijeenkomsten van de afgelopen maanden met de coördinatoren van elke linie en de andere TC leden hebben geleid tot de voorlopige indeling voor het seizoen ’22-’23. Deze voorlopige indeling wordt door de TC SJO Feanstars aangeboden aan de Feanstarscommissie. De Feanstarscommissie stelt deze indeling vast, zodat deze gepresenteerd kan worden op de website van zowel ’t Fean ’58 als v.v. Surhuisterveen.

Leider en trainers

Als de voorlopige indeling bekend is gemaakt, is het werk nog niet afgelopen voor de TC. Zoals ieder jaar zijn alle vacatures van de trainer- en leidersposities nog niet ingevuld. De komende weken staan dan ook in het teken van gesprekken met het huidig kader en kandidaten voor de vacante posities. Mocht u geïnteresseerd zijn in een functie binnen de jeugdafdeling van de Feanstars dan horen we dit graag.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met iemand van de TC SJO Feanstars, de contactgegevens staan vermeld op de websites van de beide moederverenigingen.

Conceptindeling 22-23 Feanstars – publicatieversie