Geslaagden trainerscursus KNVB Junioren!

Vorige week maandag was het zover. Na het succesvol afronden van de trainerscursus KNVB Junioren ontvingen maar liefst 12 jeugdtrainers hun diploma. Het is een zeldzaamheid, aldus de KNVB, dat zij deze cursus bij een club verzorgen en dat ook nog alle deelnemers van dezelfde club afkomstig zijn. Een mooi wapenfeit van de SJO Feanstars!

In het bijzijn van de voorzitter van de Technische Commissie (TC) van de SJO Feanstars, Dirk de Vries, al jaren een warm pleitbezorger voor het opleiden van jeugdtrainers, vond de laatste avond plaats. In de bestuurskamer van ’t Fean ’58 sprak docent Ommar Jager van de KNVB zijn cursisten voor de laatste maal toe. Met een groot applaus werden zijn felicitaties ontvangen en vervolgens werden de diploma’s door iedereen ondertekend.

Richard From en Sjoerd Jager feliciteerden, namens Dirk en de TC SJO Feanstars, alle geslaagden. Vanuit de TC SJO Feanstars is aangegeven dat men erg blij is met de geleverde prestaties. Prestaties die ons verder gaan helpen bij het individueel ontwikkelen van spelers. Individueel ontwikkelen lukt namelijk nog beter als je daar ook voldoende bagage voor hebt. Sommige trainers putten uit hun eigen voetbalcarrière en het merendeel is zelf nog actief. Toch is het volgen van zo’n trainerscursus erg van belang. Want, hoe mooi zou het zijn als we binnen de club nog meer dezelfde taal spreken tegen onze jeugdleden. Dat we hen dezelfde kwaliteit van trainingen aan kunnen bieden met als doel: spelers beter maken.

En dan volgt het resultaat vanzelf. Resultaat dat we het afgelopen seizoen al hebben kunnen zien. Een goed functionerende jeugdafdeling die nu al trots terug kan kijken op dit huidige seizoen.

Dus hierbij nogmaals de felicitaties aan alle geslaagden: Jouke Jan Bouma, Thomas Cornello, Maikel van Dijk, Jentje Hansma, Evert Jan van der Es, Rudolf Frankena, Andries From, Lars From, Bard Pultrum, Gosse Tjepkema, Jorrit Walstra en Jorrit de Vries.

Niet in de laatste plaats omdat deze mensen deze cursus hebben gevolgd naast hun actieve trainerschap. Een mooie investering en fantastische kwaliteitsinjectie in henzelf en in onze jeugdopleiding!

Tenslotte nog een dankwoord richting Ommar Jager. Hij sloot de laatste avond af in de stijl die hij tijdens de cursusavonden had laten zien. Vakkundig, enthousiast en bevlogen heeft hij onze jeugdtrainers een mooie stap verder geholpen in hun trainerscarrière.

Het was een geslaagde avond die werd afgesloten met een hapje en een drankje!