FEANSTARS JO8-1 NEDERLANDS KAMPIOEN CAT. III

“We hebben het nog nooit gedaan, maar we denken dat we het wel kunnen” 

LEEUWARDEN – De datum ’26 juni 2022’ stond al geruime tijd met rood omcirkeld in de agenda van de Feanstars JO8-1, bestaande uit de spelers: Stijn Bosma, Koen van der Es, Wout van der Es, Finn Haarsma, Jesse Mozes, Gerlinde Wagenaar, Robin Walstra, Sven Wassenaar en Mohammed Zein. Door de behaalde derde plaats tijdens de district kampioenschappen van regio Midden/Noord in oktober 2021 hadden zij zich namelijk met succes geplaatst voor de finalerondes van het Nederlands Kampioenschap JO8 op deze datum. Dit was toen al een prestatie van formaat! En vanaf dat moment wilde dit team natuurlijk nog maar één ding, zo hoog mogelijk eindigen op het NK.

En ja.. toen was het eindelijk zover. Het NK, dit jaar in Leeuwarden georganiseerd. Teams uit het hele land en, vanuit het Noorden, Leeuwarden en Bergum deden mee. Met de nodige zenuwen én moed vertrok het team rond 09.00 uur vanaf de sportvelden. En met de kreet die in dit team elke week aan bod kwam; ”We hebben het nog nooit gedaan, maar we denken dat we het wel kunnen” gingen de heren en dame om 10.00 uur het veld op voor de teampresentatie.

Na een korte een pep- en powertalk van de trainers waren ze er meer dan klaar voor. En na de laatste klanken van het Wilhelmus klonk dan eindelijk het startsignaal voor de eerste wedstrijden. Het doel van het ochtendprogramma was uiteraard plaatsing voor de finalerondes in één van de drie categorieën. De spelers van de Feanstars JO8-1 hadden namelijk maar één doel voor ogen; “Wij willen Nederlands kampioen worden”. De Feansters waren geplaatst in een sterke poule met Voorwaarts Twello JO8-1, regerend Nederlands kampioen Alphense Boys JO8-1 en Atletico Club Amsterdam JO8-1. De eerste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello werd gelijkgespeeld. Daarna werd nipt verloren van Atletico Club Amsterdam en tegen Alphense Boys werd het 4-1 in het voordeel van de club uit Alphen aan den Rijn.

Door het onderlinge resultaat van de voorrondes wist de Feanstars JO8-1 zich toch te plaatsen voor de finalerondes van categorie III. In de halve finale moesten zij het opnemen tegen Kolping Boys JO8-1 uit Alkmaar. Dit team werd met 4-1 verslagen. Toen volgde de finale tegen de JO8-1 van Spero uit het Gelderse Elst. Deze wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor de Feanstars. Met goals van Sven, Mohammed (2x), Robin, Stijn, Koen en Jesse was het Nederlands Kampioenschap een feit. Het harde werken en de drive van dit team was beloond en het doel behaald. Een unieke prestatie van en voor de Feanstars! En het verhaal is nog niet klaar, volgend jaar hebben zij opnieuw de kans om aan dit kampioenschap mee te doen om daar hun titel te verdedigen. Ze hebben het nu gedaan, en weten dat ze het kunnen!