Derby Surhuisterveen – Harkema onbeslist

Het was zondagmiddag druk op het sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen. De derby tussen de beide buurdorpen  stond op het programma. De nestor van het voetbal in de Fries Wouden, Willem Weening, voorspelde in de Leeuwarder Courant een gelijkspel en dat werd het.

Voor een vierhonderd koppig publiek, het was gezellig druk rond om het veld, werd het een nerveuze wedstrijd van beide kanten. Het spel in de 1e helft ging op en neer en met kansen aan beide zijden. Surhuisterveen begon gehandicapt aan de wedstrijd. Doelman en routinier Theo de Haan moest met een pijnlijke kuit in de warming-up afhaken. Leon van Dijk was zijn vervanger onder de lat. Hij weerde zich kranig en werd na de wedstrijd gehuldigd als “Man van de wedstrijd”. De bloemen beschikbaar gesteld door NZPH waren terecht voor de doelman van Surhuisterveen.

De score werd geopend door de thuisclub. Een perfecte voorzet van Tobi  Nijboer werd bij de tweede paal prima binnengekopt door Ferdy Graeler (1-0). Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een prima aanval van Harkema werd met een uitstekend schot in de rechterbenedenhoek door Fokko Spinder  binnen geschoten(1-1).Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft, waar Bart Cazemier de vervanger was voor Sjoerd Veenstra, begonnen de gasten feller en hadden een klein veldoverwicht.  Echt grote kansen kwamen hier niet uit voort. De wedstrijd kabbelde rustig verder, van echt hoog kaliber was de wedstrijd niet. In de zeventigste minuut was het goed doorzetten van oud Feanster Wesley de Vries dat Hille Postma al of niet in buitenspelpositie de bal binnentikte(1-2). Nu was het aan de thuisclub om de bakens te verzetten en een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het ging moeizaam maar de achterhoede van Harkema stond als een huis en met stevige ingrepen hielden ze de voorwaartsen van Surhuisterveen in de macht. Met spelhervattingen hadden ze meer problemen. Vrije trappen en corners waren een ware plaag voor de achterhoede. Dit resulteerde in 90e minuut tot de gelijkmaker. Wierd Hamstra nam de corner perfect en die kwam bij de mee naar voren getrokken Willem Jan Snoek voor de voeten. Hij wachtte net zolang totdat keeper Marco Tiemens naar links bewoog en toen de bal rustig in de rechterhoek in het doel schoot (2-2).

Een mooie en spannende derby, veel publiek en een terechte uitslag over de hele wedstrijd gezien.

Volgende week zondag een bekerwedstrijd tegen v.v. Dronrijp op sportpark ’t Ketting.