Voorlopige indeling Feanstars seizoen 2021/2022

Voetbalseizoen 2021-2022
Ook in deze uitzonderlijke tijden zijn we al enige tijd druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen. Daar komt veel bij kijken. Voordat onze teams straks in augustus de trainingen weer kunnen aanvangen maken vele vrijwilligers overuren. We zijn dan ook erg blij met deze vrijwilligers die het jeugdvoetbal in Surhuisterveen een warm hart toe dragen en het mogelijk maken dat er iedere week weer gevoetbald kan worden. We nemen u graag mee in onze voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Indeling
Afgelopen seizoen was wederom een bijzonder seizoen vanwege de Corona pandemie. Gelukkig zien we de maatregelen afnemen en kunnen we nog een aantal regio wedstrijden spelen. Vanaf december vorig jaar is er gewerkt aan de indeling van de teams voor volgend seizoen. Het mag duidelijk zijn dat hier niet over één nacht ijs is gegaan, ook al hebben we de voetballers en voetbalsters weinig in actie gezien de tweede seizoenshelft.
Voor elke leeftijdsgroep hebben we coördinatoren, inclusief de nog steeds groeiende meidenafdeling. Ook is er een coördinator voor de keepers. Deze coördinatoren vormen samen met een vijftal commissieleden de technische commissie van de SJO Feanstars. De technische commissie doet een voorstel betreffende de teams en de indeling. Hoeveel teams kunnen we maken, wie speelt er in welk team en in welke klasse zou elk team het best tot zijn recht komen. Ze proberen iedere speler zo goed mogelijk in te delen. Dat doen ze als eerste door te selecteren op voetbalkwaliteit, maar ook kijken ze naar de teamsamenstelling of wellicht zijn er bijzondere omstandigheden. Vervolgens is deze indeling door de SJO Feanstarscommissie goedgekeurd.

Leiders en trainers
Nu de teamindelingen klaar zijn, is de technische commissie ook gestart met het zoeken en benaderen van trainers en leiders voor de teams. Gelukkig gaat dit op een veelal positieve manier en iedereen is over het algemene van goede wil wanneer het de begeleiding van de teams betreft. Maar er moet wel worden gezegd dat er voor verschillende teams nog begeleiding wordt gezocht. Welke vacatures er nog zijn, wordt duidelijk bij de teamindeling. Er staat dan bij het betreffende team geen leider en/of trainer genoemd. Natuurlijk hopen we dat deze lege plekken zullen worden ingevuld, helpt u hieraan mee?

Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan hebben wij als Feanstarscommissie besloten deze functie per week in te laten vullen door ouders volgens een vooropgesteld schema, zodat een ieder onderling kan ruilen. Mocht dit niet gaan lukken, dan kunnen we het team niet inschrijven voor de competitie. Dit verdient absoluut niet onze voorkeur.

Vragen?
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden dan kunt u terecht bij de leden van de SJO Feanstarscommissie of bij de coördinatoren. Namen en telefoonnummers staan in de informatiegids voor ouders, uitgegeven door de SJO Feanstars.

De Indeling vindt u bij deze link: Voorlopige indeling Feanstars 2021/2022

De Feanstarscommissie