Online bingo SJO Feanstars groot succes

SURHUISTERVEEN, Online bingo SJO Feanstars door vele gulle sponsoren en fantastisch presentatie-duo groot succes!

‘Dit zou toch ook superleuk zijn voor de jeugd’, hoorden en dachten we als Feanstarscommissie na afloop van de eerste editie van de online bingo van onze moedervereniging ’t Fean ’58. Meerdere activiteiten die we als commissie voor de jeugd op poten wilden zetten konden door de Corona-maatregelen helaas geen doorgang vinden. En juist de jeugd snakt in deze tijd enorm naar wat gezelligheid. Zoveel dingen kunnen ze momenteel niet. Geen wedstrijden, geen school, geen uitjes, geen uitgebreide verjaardagen etc. Dit missen ze.

De Feanstarscommissie wil daarom blijven kijken naar wat er nog wél mogelijk is. Bijvoorbeeld een Pietentoernooi voor de allerkleinsten, onderlinge oefenduels op de zaterdag en zo ook een online bingo. Ze konden hiervoor aankloppen en gebruik maken van de kennis en kunde van de Activiteitencommissie van ’t Fean ’58 die van harte bereid was ons hiermee te helpen. Ook was het geen probleem om in ons dorp sponsors te vinden. Iedereen was erg enthousiast over deze activiteit voor onze jeugd en graag bereid hieraan hun steentje bij te dragen. Dit maakte dat er prachtige veelal voetbalprijzen weg te geven waren, zoals ballen, scheenbeschermers of een trainingspak. Maar ook bonnen en taarten vielen er te winnen.


Hilarisch duo

Liefst 150 spelers en speelsters van de SJO Feanstars hadden zich opgegeven. De presentatie was in handen van trainer van de JO11-2 Erwin Riemersma en leider van de JO13-2 Rene Renkema en daarmee was een knotsgekke en gezellige middag verzekerd. De grappen en grollen van dit hilarische duo maakten deze middag, ook voor de ouders die meekeken, tot een groot succes.

Via de livestream was de uitzending rechtstreeks te volgen. Er werd gespeeld over drie ronden. Echter niet met de gebruikelijk balletjes. In de eerste ronde ging het om foto’s van de spelers en speelsters zelf. De tweede ronde waren bekende (internationale) profvoetballers en in de derde ronde ging het om logo’s van profclubs. Tussen de bingorondes door was er een verloting waarbij namen van leden getrokken werden uit een grote glazen vaas. Ook hiermee kon de jeugd mooie prijzen in de wacht slepen.


Fantastisch

Tijdens de bingo werden de namen van alle sponsoren genoemd en getoond. Als blijk van waardering aldus de voorzitter van de commissie Gerard Atsma. ‘Het is werkelijk fantastisch te merken dat er zoveel bereidheid was onder onze sponsoren. We wilden dat onze leden kosteloos konden meespelen zodat iedereen ook daadwerkelijk mee kón spelen en dankzij alle gulle sponsoren is dit gelukt. Nogmaals onze grote dank daarvoor’.

Na afloop was de Feanstarscommissie dan ook meer dan tevreden: „We krijgen van alle kanten positieve reacties waaruit blijkt dat het gewaardeerd wordt dat we zoiets organiseren. We weten natuurlijk niet wanneer er weer meer mogelijk is op voetbalgebied. Maar zolang het nog niet zover is blijven we ons, zoals altijd, inzetten voor onze jeugd.”

René Renkema (links) en Erwin Riemersma: hilarisch. (© Esther Ploegh)