Joop van der Tuin en Durk Kuipers door KNVB onderscheiden

Surhuisterveen – Joop van der Tuin en Durk Kuipers zijn door de KNVB onderscheiden met de Gouden respectievelijk Zilveren KNVB-waarderingsspeld. Dit gebeurde door KNVB-afgevaardigde Auke van der Horn tijdens de algemene ledenvergadering van de Feanster voetbalvereniging v.v. Surhuisterveen.

Joop van der Tuin – Gouden KNVB-waarderingsspeld
Joop van der Tuin maakte vanaf 2001 deel uit van het bestuur van v.v. Surhuisterveen, eind 2020 zette hij een punt achter zijn bestuurlijke activiteiten.
De eerste jaren vervulde Joop de functie van wedstrijdsecretaris jeugd, daarna maar liefst 16 jaar, tot 2017, de functie van wedstrijdsecretaris senioren.
Joop is in al die jaren ook lang actief geweest als speler, scheidsrechter, grensrechter en is hij na zijn pensionering een vaste waarde voor de onderhoudsploeg geweest. Op de zaterdagen bij de wedstrijden van de jeugd van v.v. Surhuisterveen, spelend onder de Feanstars, coördineert Joop al jarenlang o.a. de indelingen, ontvangt de scheidsrechters en neemt indien nodig zelf de fluit ter hand.

Durk Kuipers – Zilveren KNVB-waarderingsspeld
Al vanaf 1985 is Durk Kuipers binnen de vereniging actief als elftalleider bij zowel de jeugd als senioren, en behartigde hij binnen het bestuur de portefeuille jeugdzaken.
Na jarenlang ook als speler zijn steentje te hebben bijgedragen werden bestuurlijke werkzaamheden in 2008 opnieuw opgepakt.
Van 2008 t/m 2017 vervulde Durk binnen het bestuur de functie van secretaris welke hij vanaf 2013 combineerde met de functie van scheidsrechtercoördinator.
Vanaf 2017 combineert Durk deze laatste functie met die van wedstrijdsecretaris.
Daarnaast is Durk momenteel ook nauw betrokken bij de fusiecommissie.