FUSIENIEUWSBRIEF – #2 (DECEMBER 2021)

SPORTPARK: NIEUWBOUW OF VERBOUW?
Een belangrijke vraag gaat over ons sportpark: verhuizen we of blijven we op De Ketting? Onze voorkeur heeft een nieuwe locatie. We hopen dat de gemeente wil meewerken aan een verhuizing naar een andere plek in Surhuisterveen. Op De Ketting is nu al te weinig ruimte om goed te trainen, en daar komt bij dat de gemeente het kunstgrasveld heeft verkocht. Daar kunnen we op termijn geen gebruik meer van maken. Een nieuw sportpark zou natuurlijk ook een mooie nieuwe start zijn.
Tussenperiode: We gaan er niet van uit dat het eventuele nieuwe sportpark er al is bij de oprichting van de nieuwe club. We moeten dus de eerste jaren op De Ketting blijven. De accommodatie commissie denkt daar nu over na: welke kantine kunnen we het beste gebruiken, hoe gaan we om met de kleedkamers, enzovoort. Het doel is dat er in mei een voorstel ligt.

SAMENWERKING IN VOLLE GANG!
We weten natuurlijk allemaal dat de voorzitters van onze clubs elkaar al graag een handje helpen. Zo vond Henk Veenstra het vorige week geen probleem om de hoekvlaggen van ’t Fean ’58 op te ruimen. Binnen de fusiecommissie werd al grappend opgemerkt dat Gerard Veenstra nu aan de beurt is voor een bardienst bij VV Surhuisterveen!

WANNEER VALT HET DEFINITIEVE BESLUIT?
Zoals bekend willen we dat de club er in de zomer van 2023 staat. De leden moeten uiteindelijk nog instemmen met de fusie. Dat zou dan kunnen in de ledenvergaderingen van november 2022, zodat we de maanden erna nog de laatste puntjes op de i kunnen zetten. Waarschijnlijk vragen we of de maanden ervoor nog extra ledenvergaderingen kunnen worden gehouden, specifiek over de fusie.

VOOR DE AGENDA: BINGO OP 8 JANUARI
Op 8 januari houden we de eerste gezamenlijke activiteit! Nadat de bitterballenquiz vanwege corona niet door kon gaan, hebben we nu een alternatief bedacht: een digitale bingo voor iedereen die betrokken is bij (een van) onze clubs. Meer informatie binnenkort op sites en sociale media!

VRAGEN?
De nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle mailadressen die bij de clubs bekend zijn. Wil je ’m ook ontvangen, of heb je een vraag voor de fusiecommissie? Stuur een mail: fusie@feanstars.nl, fusie@vvsurhuisterveen.nl of fusie@fean58.nl. Ons aanschieten kan natuurlijk ook!

FUSIECOMMISSIE: Jehannes Bottema (voorzitter), Ale Procee (financiën), Tobi Nijboer (vrijwilligers), Jan Alserda (juridisch), Anno Cazemier (technische zaken), Arjen de Jong (facilitair), Piet Nieuwhof (sponsoring), Durk Kuipers (wedstrijdzaken), Bauke de Haan (identiteit en activiteiten), Pieter Atsma (communicatie).