Memoriam: Appie van der Lijn (86)

Geboren op 25 juni 1933 in Beetsterzwaag

Overleden op 5 januari 2020 in Drachten

Enkele weken geleden bereikte ons het droevige bericht dat ons gerespecteerde oud-lid Appie van der Lijn op 86-jarige leeftijd is overleden.

Appie begon met voetballen bij vv De Sweach, aangezien zijn familie in Beetsterzwaag woonde. Hij kwam echter door de jaren vaak in Surhuisterveen op bezoek bij familie en sprak dan geregeld met de broers Huitema (Lubbert, Kanne en Johannes).

Die laatste drong er geregeld bij Appie op aan om voor onze vereniging te gaan voetballen. ,,Do moast by ús spylje”, zei Johannes hem dan. Toen de familie Van der Lijn vervolgens naar Surhuisterveen verhuisde, was de keuze snel gemaakt: Appie meldde zich aan als lid, samen met zijn broer Aldert.

Ze speelden samen jarenlang in het eerste elftal en beleefden een leuke en sportieve tijd. Appie maakte indruk als voetballer. Zo roemt Luut Kuipers hem bijvoorbeeld om zijn uitstekende tactische inzicht, de prima traptechniek en het harde schot. In de omgang was Appie bovendien een sterk, sociaal en begripvol mens.

Voetbalvereniging Surhuisterveen koestert warme herinneringen aan Appie van der Lijn en wenst vanaf deze plek zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verder familie en naast betrokkenen heel veel sterkte.

Bestuur vv Surhuisterveen