Jacob Russchen gaat voor promotie met Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Eigenlijk wilde hij ermee stoppen, maar een aantal spelers van Surhuisterveen heeft trainer Jacob Russchen enthousiast gemaakt nog even door te gaan als oefenmeester. Russchen was de voorbije jaren trainer van Gorredijk waarmee hij twee seizoenen geleden kampioen werd in de zondag vierde klasse D. Het voorbije seizoen deed zijn ploeg het prima door in de middenmoot te eindigen. Zijn nieuwe club, Surhuisterveen, eindigde in de subtop daar waar de ploeg de twee seizoenen ervoor ook eindigde.

Het doel van Surhuisterveen was en is het bereiken van de zondag derde klasse. Vorig seizoen dus enkele plaatsen verloren ten opzichte van de seizoenen ervoor, maar wanhopen doet men niet. Integendeel: er zit nog rek in de selectie en dus kan men jaren vooruit en ook met Jacob Russchen. Hok is een ervaren trainer waarvan men wel iets verwacht. De trainer zelf hoopt dit seizoen mee te kunnen doen voor een plek in de top zodat in ieder geval nacompetitie voor promotie kan worden bewerkstelligd en dan het liefst met verzorgd voetbal. “Daar ben ik echt voorstander van. Het lijkt me trouwens een mooie uitdaging hier aan de slag te gaan. Surhuisterveen en Gorredijk streden twee seizoenen geleden om de titel. Mede hierdoor kende ik het team al wel enigszins. Daarnaast is er zeker ambitie binnen de groep. Het blijkt een heel leuke enthousiaste groep te zijn. De faciliteiten zijn uitstekend. Een mooie basis”, zo vindt de oefenmeester.

Als Russchen het over de derde klasse heeft dan denkt hij dat zijn ploeg daar wel degelijk een rol van betekenis kan spelen. “Eerst maar proberen te promoveren. We hebben er de ploeg voor, maar er zijn meer kandidaten. We moeten eerst maar eens een aantal wedstrijden op weg zijn. Het is overigens wel zo dat ik de spelers nog goed moet leren kennen, maar weet wat ze kunnen. Het is ook zo dat ik de meeste tegenstanders nog niet ken, maar duidelijk is we naar boven moeten kijken.” Wat zou het voor Surhuisterveen mooi zijn net als dorpsgenoot ’t Fean’58 de stap omhoog te maken. De zaterdagclub promoveerde vorig seizoen naar de tweede klasse. Wie weet wordt er in het seizoen 2019/2020 wel derde klasse op zondag gespeeld. Voor het sportgekke Surhuisterveen iets dat hoog op het verlanglijstje staat.