Zwarte Pieten Disco pupillen JO9 en JO7 weer een succes

Ook dit jaar werden de allerkleinste leden van de Feanstars op sportpark De Ketting verwacht voor de traditionele Zwarte Pieten Disco.
DJ Rick Rosing gooide in de populairste Zwarte Pietenhits op de draaitafel waardoor er weer flink gehost en gedanst kon worden.
Deze keer had Sinterklaas twee van zijn populairste pieten naar Surhuisterveen gestuurd om de kinderen te voorzien van vooral veel pepernoten en schuimpjes.
De ongeveer 35 kinderen vermaakten zich prima en de dansvloer werd flink op de proef gesteld met de springende kinderen op een laag pepernoten.
Na halverwege even een kleine adempauze met een beker ranja konden de pieten de groep stil krijgen door de microfoon te pakken en de ze te complimenteren met hun, soms, prachtige outfits.
Voor de drie allermooisten hadden ze zelfs een prijsje meegenomen. Op de derde tree mocht Douwe Jan Houwink plaats nemen die prachtig was verkleed als het paard van Sinterklaas.
Stoel twee werd door de zwarte pieten gereserveerd voor Demian Ate Hamstra die deze keer prachtig als Feanstars-zwarte piet was opgemaakt.
De eerste stoel was, volgens de echte pieten, unaniem voor Jan Riemersma, speler van de JO7 (mini-pupillen) die helemaal als Sinterklaas was uitgedost, compleet met bijbehorende staf.
Rond kwart voor zeven kwamen de eerste ouders al weer binnen om de bezwete kinderen weer mee naar huis te nemen maar uiteraard niet zonder een presentje en een cadeautje van de Zwarte Pieten.
De Feanstarscommissie