Zeer geslaagde 35+ toernooi Surhuisterveen

Afgelopen vrijdag werd er voor het eerst bij VV Surhuisterveen een speelavond gehouden voor teams die louter bestaan uit spelers van 35 jaar of ouder. Ondanks dat het eind oktober was, was het mooi voetbalweer. De temperatuur was aangenaam, de wind was afwezig en het veld lag erbij als een biljartlaken. Het hoofdveld is gewend aan jeugdige spelers of aan afgetrainde eerste elftalspelers. Het was dus voor het veld ook even wennen dat niet alle spelers licht over het veld heen dartelden. De tijd der jaren had een aantal spelers voorzien van een bierbuikje, en weer andere spelers hadden een draaicirkel gekregen van een mammoettanker, en nog weer anderen waren gezegend met beiden.

Sportief gezien was deze avond voor de Feansters een mindere. In ieder geval minder dan ze gewend waren. De eerste competitie leverde een eerste plaats op, de tweede competitie ronde een tweede plaats. De derde avond moesten de mannen uit Surhuisterveen zelfs verstek laten gaan aangezien het ‘blessurespook’ gigantisch had toegeslagen. Van de 15 beschikbare spelers (op papier), waren er slechts 5 fit overgebleven. Das erg weinig, dus zat er niets anders op dan een afzegging te doen. Nu het weer een paar weken later was (en het op eigen sportpark was?) waren er wel genoeg spelers, alleen liet het spel vaak te wensen over.

De eerste wedstrijd werd nipt verloren tegen koploper V&V67. Er had wel een puntje ingezeten, maar aan de kant kon men toch zien dat de mannen uit Leek elkaar toch iets makkelijker konden vinden dan de thuisploeg. De tweede wedstrijd werd gewonnen! Roden werd aan de zegekar gebonden met 3-2. Doelpuntenmakers waren Anne, debutant/dispensatiespeler Tiemens en Wichard. Hierna was Opende de tegenstander en tweemaal werd een achterstand ingelopen zodat er 2-2 op het scorebord verscheen als einduitslag. Toen de laatste wedstrijd gespeeld moest worden waren de Feansters op. Er zat erg weinig voetbal meer in het spel. De motoren van de meeste spelers waren opgebrand en rijp voor een urenlange infuus. Een nederlaag tegen laagvlieger ONB was dan ook het gevolg.

Hierna was het tijd voor de derde helft, welke gelukkig wel werd gewonnen… Urenlang werd er nog ‘gestreden’ in de kantine, maar uiteindelijk moest Opende toch opgeven en verliet als een goede tweede het sportpark. Terugkijkend was het een geslaagde avond, waarbij een aantal mensen een speciaal woord van dank verdienen. Wouter voor de algehele organisatie, Joop, Wouter en Ritske voor het hanteren van de fluit, Joop voor de vele hand-, en spandiensten voor en tijdens de wedstrijden, Albert Helfrich voor het uitermate professionele omroepen en de heren Cor Postma en Jan van Dijk voor het vestigen van een nieuw wereldrecord ¬†bier flessen openen achter de bar + het bakken van honderden snackjes.

De winterstop voor de 35plussers lonkt, nog eenmaal is er een speelavond op 18 november as. Gelukkig is de reis een kleine, richting (de toekomstige Friezen?) Opende.