V.V. Surhuisterveen zeer waarschijnlijk naar de nacompetitie

De schrik sloeg menig v.v. Surhuisterveen supporter om het hart. In een bar slechte wedstrijd onder geweldige  zomerse temperaturen wist v.v. Surhuisterveen uiteindelijk een dik verdiend gelijkspel in de wacht te slepen tegen Hoogersmilde.

Vlak voor rust was het  Rob Cazemier die  met een fantastische boogbal de keeper van de tegen stander wist te verschalken, 1-0. Na de rust hetzelfde matige spelpeil. En dit kwam v.v. Surhuisterveen in het laatst van de wedstrijd bijna duur te staan.

In de 80e minuut wist Hoogersmilde een fout in de Feanster achterhoede goed af te straffen.  En in de 90e minuut was het wederom raak na een prima voorzet van de Hoogersmilde linksbuiten, waarna de spits onhoudbaar in 1-2 binnen kopte. Menig supporter gaf niks meer om de kansen voor v.v. Surhuisterveen.  Zo niet de sluwe vos Joeri Feenstra. In de 93e minuut kreeg Surhuisterveen nog een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Koren op de molen van laatstgenoemde speler en met een daverende knal wist hij Surhuisterveen naar een verdiend gelijkspel te schieten. De eindstand derhalve 2-2.

Voor Surhuisterveen ligt, na een degradatie, een kampioenschap en de tweede plaats in de competitie de nacompetitie voor grijpen. Met een voorsprong van maar liefst 21 doelpunten in de plus kan dit toetje Surhuisterveen eigenlijk niet meer ontgaan. Volgende week de laatste uitwedstrijd in deze competitie tegen buurtgenoot SVMH. En daarna het toetje, met uitzicht op de derde klasse tegen Ruinen. Wie weet waartoe Surhuisterveen in staat is.