V.V. SURHUISTERVEEN PAKT 3 PUNTEN TEGEN MILDAM

In de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Mildam hield Surhuisterveen verdiend de 3 punten thuis. Direct vanaf het begin probeerde Mildam de thuisploeg onder druk te zetten. Maar in de 14e minuut was het de thuisclub die scoorde. Willem Jan Snoek  ging op links prima door tot aan de achterlijn en leverde een prima voorzet af die door Sjoerd Veenstra knap werd ingekopt (1-0).

Na deze opsteker voor Surhuisterveen werd het wel onder druk gezet door Mildam maar veel effect had het niet. De stootkracht en precisie ontbrak volledig bij de gasten.  De thuisclub kreeg nog wel enkele goede kansen via Bart Cazemier en Jorrit Veenstra maar de ruststand bleef staan op (1-0). Na rust probeerde Mildam met lange ballen de achterhoede van Surhuisterveen onder druk te zetten. Maar onder leiding van de ‘’man van de wedstrijd’’ Andries Walda en Theo de Haan bleef de achterhoede prima op de been.

In de 72e minuut was het Bart Cazemier die de 2-0 maakte.  Nadat bij een uitbraak Leon van Dijk de uitlopende keeper van Mildam al was gepasseerd kopte Bart de bal tegen de touwen. Hierna was het gebeurd met Mildam. In de 84e minuut was het Joeri Feenstra die met vrije trap de keeper van Mildam bij de eerste paal verschalkte en de 3-0 op het scorebord zette. In de 87e minuut scoorde Mildam de 3-1 door een prima aanval door het midden van de verdediging te snijden en de bal perfect binnenschoot.

Dit was echter niet de eindstand. In de 90ste  minuut werd er nog een keer door de thuisploeg gescoord. De laatste man van Mildam leidde met een blunder de laatste treffer in door de bal terug te spelen op de keeper, maar daar stond Sjoerd Veenstra die de bal onderschepte en direct Bart Cazemier aanspeelde die na het passeren van zijn man de 4-1 binnenschoot.

Aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen THOR uit Lippenhuizen. Belangrijk voor de tweede plaats, dus de jongens kunnen er weer vol tegenaan.