Gersloot 1 speelbal voor het derde

De laatste wedstrijd voor de winterstop voor het derde was een thuiswedstrijd. Tegenstander was Gersloot 1. De ploeg met het meest mooie sportpark van Nederland. Daar waar de tijd 40 jaar is stil blijven staan. Wat ook stil was blijven staan, was de kledingtas van de heren. Die was in Gersloot achtergebleven. Wel spelers, geen kleding. Met een vertraging van een kwartier werd er dan uiteindelijk wel begonnen. Scheidsrechter Rienk floot voor het begin. Net zoals de voorlaatste fluitpartij was ook deze een fluitpartij welke Dhr. de Boer met een ruime voldoende wist te beëindigen.

De meest getergde basisspeler was ongetwijfeld Ted de Boer. Hij was tijdens de wedstrijdbespreking belachelijk gemaakt door een medespeler. Toen leider Arriën de basiself bekend maakte was daar (uiteraard) ook een plek ingeruimd voor Ted, toen leider Arriën daarna de wisselspelers bekendmaakte was daar ook een plek ingeruimd voor Ted. Klein foutje van de leiding. Een medespeler maakte de opmerking: ‘Ted op de bank, of Ted in het veld, veel verschil maakt het niet’.. De medespeler dacht grappig te zijn, was dat uiteraard niet, maar zorgde er onbedoeld wel voor dat Ted meer gebrand was dan ooit om het tegendeel te bewijzen. Als de brandweer liep hij over het veld, niet te stoppen. Echter was hij door deze gebrandheid ook ietwat onzorgvuldig in de afronding. Een paar kleine kansjes en ook minder kleine kansjes werden door Ted vakkundig om zeep geholpen.

Toch zou Ted er wel voor zorgen dat het openingsdoelpunt op zijn naam zou komen. Ted liep in buitenspelpositie maar wist dat de steekbal van Wichard voor Ate was bedoeld en Ted liet professioneel de bal lopen waardoor Ate vrij baan had richting de keeper. Ate omspeelde de keeper, en daar stond Ted. Hij pakte ‘op zijn Teds’ de bal af van Ate en schoot de bal in een inmiddels leeg doel. Het was niet de eerste keer dat Ted de bal afpakte van Ate, en de selectie vreest dat dit ook niet de laatste keer zal zijn. Want wanneer Ted in scoringspositie komt, komt zijn killersinstinct boven. Alles en iedereen moet wijken voor het doelpunt.  De twee – nul zou op het scorebord komen toen het poppetje Ted een keer niet meedeed aan een aanval; steekbal Wichard, vrije doorgang Ate, doelpunt Ate.

Net voor de pauze was het Ben de Bree die genadeloos werd gepakt door Momfer de Mol. Op snelheid werd hij ineens vanuit de grond beetgepakt bij zijn enkels. Bam, met de snufferd keihard op de grond. Even snel als hij viel, stond hij weer op, en gaf een voorzet op maat. Helaas was de stand van Ted zijn lichaam niet optimaal zodat zijn afwerking richting de zon ging i.p.v. het doel. Het 500 meter verder gelegen Kloezen –  De Boer heeft inmiddels een bedrijf ingeschakeld om de ontstane schade van Ted zijn kanonskogel te laten repareren.

In de pauze waren de leiders Frankes en Beerda unaniem; men speelde goed, en de staf had een groot vertrouwen in een goede afloop. Zo groot zelfs dat ze het aandurfden om de twee beste spelers van het veld te wisselen; Ted (de beste) en Ben (de één na beste) werden bedankt en Harmen en Hendri mochten invallen. Harmen was ruim twee maanden afwezig geweest en ook Hendri had een aantal weken moeten missen vanwege een blessure.

In de tweede helft werd het kwaliteitsverschil tussen beide teams alleen maar groter. Zelfs Wietze van Gersloot kon daar geen verandering in brengen. Aan alles kon je zien dat de beste man vroeger op erg hoog niveau had gespeeld, maar ook kon je zien dat zijn medespelers hem nooit begrepen. Gefrustreerd liep Wietze over het veld en in woord en gebaar maakte hij dat steeds weer duidelijk, tot hilariteit van de Feansters. De 3-0 viel erg snel. Harmen kopte een corner prima binnen, en hiermee was ook het laatste stukje verzet gebroken van Gersloot.

Spits Ritske nam op fraaie wijze de 4-0 voor zijn rekening, Hendri snoeihard de 5-0. Sijtze was inmiddels gevuld met medelijden zodat hij ook Gersloot een doelpunt gunde. Hierna zouden de Feansters nog twee keer scoren. Alhoewel.. De eerste van de twee was een eigen doelpunt van de Gerslooters, die een harde voorzet van Harmen in eigen doel schoot. Het slotakkoord was voor Ritske. Hij schoot in vrije positie de 7-1 tegen de touwen. Zoals eerder vermeld, floot de prima leidende Rienk de Boer voor het einde en kon het derde aan de net zo belangrijke derde helft beginnen.

Deze was gezellig, totdat de spelersraad een bericht ontving van Ted. Hij was ernstig geraakt door de eerder genoemde opmerking van zijn medespeler. De spelersraad ging gelijk over tot actie, en riep de schreeuwlelijkerd op het matje. De speler in kwestie werd verteld voortaan eerst eens na te denken voordat de mond open gedaan wordt en werd gesommeerd oprechte excuses aan te bieden richting Ted. Wat hij ook deed. Na een vermanend vingertje van de spelersraad werd er zand over de kwestie gegooid, en werd er weer filosofisch gesproken over de tiki-taka voorstelling van eerder deze zondag.