Feanster derby voor V.V. Surhuisterveen

Vele supporters van beide kanten keken reikhalzend uit naar de beker wedstrijd v.v. Surhuisterveen – ’t Fean 58. Voor het eerst in een lange historie van beide clubs stonden de teams tegenover elkaar in een officiële wedstrijd.

De KNVB had dit keer bedacht via de postcodes de teams aan elkaar te koppelen. Een prachtig mooi affiche is het gevolg. Surhuisterveen, ’t Fean 58, Harkema en Houtigehage spelen tegen elkaar. De winnaar gaat verder in het bekertoernooi. Wat de wedstrijd op sportpark ’t Ketting betreft zagen de talrijke toeschouwers (400) een wedstrijd met 2 verschillende helften. Het gemis van maar liefst 6 basisspelers aan Surhuisterveen zijde zorgde voor een matte vertoning in de eerste helft.

Een veel sterker ’t Fean 58 vergat echter het belangrijkste onderdeel van het voetballen: het scoren. Keeper Theo de Haan was natuurlijk een duidelijke sta in de weg voor de ‘t Fean 58 voorwaartsen, maar de mannen hadden het vizier niet op scherp staan. Tel daarbij op dat de achterhoede met Gauke Pool en Mark Telenga het uitstekende centrale verdedigingsduo Feico Fokkinga en Andries Walda prima ondersteunden.  Het missen van kansen (2x werd het houtwerk geraakt) kwam de mannen van Yko de Boer in de tweede helft duur te staan.

In de tweede helft tapte Surhuisterveen uit een veel feller vaatje en langzaam maar zeker moest de tegenstander achteruit. Het middenveld onder leiding van de ijzersterk spelende Tobi Nijboer kreeg meer grip op de wedstrijd.  Na een kwartier spelen wist Blend Barzingi met een geweldig schot de 1-0 op het scorebord te brengen. Een hard schot van Robert Jan Vos miste het doel op centimeters. De wedstrijd kabbelde rustig door. En wat ‘t Fean 58 ook probeerde het mocht niet baten. Na 90 minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord en was v.v. Surhuisterveen de terechte winnaar van deze dorps derby