Drie SJO Feanstars teams kampioen in de zaal

De afgelopen maanden hebben elf pupillenteams  van de Feanstars de winterperiode gebruikt om mee te doen aan een zaalvoetbalcompetitie.
Van deze teams zijn er drie kampioen geworden in hun poule.

Het D2 team van Henk Hein Veenstra, Jordi de Boer en Tony Huizinga was te sterk voor hun tegenstanders.  Met liefst 10 punten voorsprong op de nummer 2, Opende D4, kon de vlag al vroegtijdig in top gehesen worden. Op 6 februari konden de medailles worden uitgereikt en werd er bij terugkomst op het sportpark genoten van de patat en drinken.

Het F4 team van Jitze Sjoerd Wobbes, Albert de Haan en Johnny de Vries had een veel spannender competitie. Pas na de laatste wedstrijd bleek de voorsprong van één punt op Nicator F1 genoeg voor het kampioenschap. Waar de jongens van de F4 het in de veldcompetitie net niet lukte, door de kampioenswedstrijd tegen Blue Boys nipt te verliezen, lukte het deze wel. Op 13 februari was het kampioenschap daar en ook zij togen richting sportpark voor een uitbundige viering met patat en drinken.

Het E1 team van Fokko Kooistra, Judith Weber, Harmen de Roo en Erwin Tabak wist hun competitie op het eind nog spannend te maken. Met nog twee competitieronden te gaan moest worden afgerekend met naaste belager Oerterp E1 zodat het kampioenschap een feit kon worden. Maar de Oerterpers pakten de laatste strohalm  en wonnen dit onderlinge duel waardoor de spanning er volledig op bleef. In de laatste ronde voetbalden de jongens een puike wedstrijd tegen Opende E1 (7-1 winst) en konden ook daar de medailles uitgereikt worden. Het kampioenschap werd ter plaatse gevierd onder de douche waarna ook zij richting sportpark gingen voor de patat en drinken.

Vanaf komende zaterdag (5 maart) gaan alle Feanstar teams, zoals het hoort, weer los op de velden en kan er ’s morgens weer genoten worden van een vol sportpark met voetballende kinderen.
Bijgevoegd een aantal foto’s van de kampioensteams.

 De feanstarscommissie