Bart Cazemier beslist de wedstrijd tegen Nieuw Roden

De eerste wedstrijd tegen Nieuw Roden was een mooie en spannende wedstrijd. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en de thuisclub werd de winnaar. Het begin van de wedstrijd was voor Nieuw Roden. Mat agressief, sportief en fel spel waren  de eerste twintig minuten voor de bezoekers. Na het openingsoffensief kwam Surhuisterveen beter in de wedstrijd.

Het middenveld met Tobi Nijboer, Joeri Feenstra en Robert Jan Vos begon beter te combineren en werd steeds beter en beheerste nu de wedstrijd. Kansen kwamen er ook wel maar de koelbloedigheid ontbrak. De beste kans was in deze periode echter voor Nieuw Roden.  Nadat de bal op het middenveld heel makkelijk werd verspeeld kwam Nieuw Roden op rechts prima door, daar kreeg de spits Wilco Drent  op vijf meter voor de goal een enorme kans voor open doel. Maar hij miste de bal en keeper Theo de Haan kon de bal zo oprapen. (0-0) was dan ook de ruststand.

Na de rust kwam Wesley de Vries als vervanger van Robert Jan Vos. Surhuisterveen probeerde het goede spel voort te zetten en meer druk op de achterhoede van Nieuw Roden uit te oefenen. Wie de eerste goal maakt,  zou waarschijnlijk de winnaar van deze wedstrijd worden. En dat doelpunt kwam in de 70e minuut. De bal werd door keeper Theo de Haan met een verre uittrap in het spel gebracht, de bal werd doorgekopt en kwam bij de op snelheid liggende Bart Cazemier terecht. Die kon met een perfecte boogbal de keeper van Nieuw Roden verschalken.(1-0).

Na dit doelpunt probeerden de gasten het wel maar een goede afronding van de kleine kansen was er niet bij. Ook de thuisclub kreeg nog enkele kleine kansen  maar ook daar ontbrak de scherpte. In de 65e minuut werden Blend Barzinghi en Lammert Veenstra vervangen door Feico Fokkinga en Leon van Dijk. Maar aan de stand veranderde het niets meer.

Na 92 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter van Houten een eind aan de wedstrijd. Volgende week de uitwedstrijd tegen Haulerwijk en dat bied weer nieuwe kansen.